Praktische informatie

Locatie

Sinds 2015 zijn onze lokalen in ons chirohuis in de Sint-Bavostraat 4. Elke afdeling heeft hier zijn eigen stekje, maar ook in onze tuin en het speelplein ernaast kan je ons vaak vinden! :-)

Tijd

Op zaterdag gaat de activiteit steeds door van 14u tot 17u. 
De activiteiten op vrijdagavond gaan door van 20u tot 22u30.

De kalender is raadpleegbaar op de website en te zien in het driemaandelijkse Chirogazetje.

Afdeling

Je kan in de Chiro komen vanaf het eerste leerjaar, kinderen uit de derde kleuterklas kunnen nog niet bij de Chiro aansluiten.

De afdeling waarin je terecht komt hangt af van je geboortejaar: 
Pinkels 2013 en 2014
Speelclub 2011 en 2012
Rakwi's 2009 en 2010
Tito's 2007 en 2008
Keti's 2005 en 2006
Aspi's 2003 en 2004

Financieel

Bij de start van het chirojaar betaald elk lid zijn inschrijvingsgeld. Een groot deel daarvan wordt al meteen gebruikt om de verzekering voor elk lid te betalen.
Het inschrijvingsgeld bedraagt 30 euro voor alle leden.
Nieuwe leden mogen eerst eens proberen of ze de Chiro leuk vinden en zo hun inschrijving één activiteit uitstellen.
In dat bedrag zit:

  • Je inschrijvingsgeld voor een volledig werkingsjaar,
  • Materiaal voor activiteiten,
  • De verzekering,
  • Een drankje en een lekker vieruurtje op elke activiteit :-)

Voor het jaarlijkse inschrijvingsgeld en het extra inschrijvingsgeld voor uitstappen en het bivak kan je een bepaalde som terugkrijgen van je mutualiteit. De juiste formulieren vind je bij je eigen mutualiteit en zijn in te dienen bij de groepsleiding.

Chirokleren

Je hebt maar één blik nodig om te weten: dat is Chiro. Je herkent ons aan onze Chirokleren. We zien er allemaal anders uit maar toch is het duidelijk dat we samen horen. En dat is nu net waarom we voor Chirokleren kiezen. We voelen ons verbonden met mensen over heel Vlaanderen. Als we op zondag een andere Chirogroep tegenkomen met hun beige broekjes of rokjes, dan zien en voelen we naast de verschillen de grote verbondenheid.

Een chiro-outfit bestaat uit een T-shirt van Chiro Kanegem die voor 10 euro te verkrijgen is. Daarnaast draag je ook een Chirobroek of Chirorok, die bij de leiding besteld kan worden voor 28 euro (of kan je zelf gaan kopen in de Banier). Wie geen echte Chirobroek of -rok wil kopen, voorziet wel een korte beige broek of rok. Vergeet zeker ook geen speelschoenen en speeltrui aan te doen.

Doe NOOIT nieuwe kleren aan om naar de Chiro te komen.

Verzekeringen

Samenkomen met kinderen en jongeren houdt onvermijdelijk risico’s in. Enthousiast spelen, op tocht gaan en jezelf amuseren in je groep zijn zaken die een goede verzekering meer dan noodzakelijk maken.

Maar niet alles is te verzekeren! Dikwijls worden verantwoordelijkheden onterecht doorgeschoven naar de Chiroleiding. Voor zaken waar ouders normaal aansprakelijk gesteld worden, zal gewoonlijk dezelfde verantwoordelijkheid gelden, al gebeurden die zaken in Chiroverband.

Wil je meer weten, bekijk dan de Chiro-verzekeringspolis.